Диетика и хранене

Дългогодишния опит на нашия специалист д-р Паскалева по програми Редукция даде възможност да се разгърне сектора Диетика и хранене към Спортсклиник Еуровита.
Изготвят се индивидуални хранителни режими базирани на тестове за ДНК съвместимост.

Диетика и хранене

В сектора по диетика и хранене към медицинския ни център от дълги години се извършват кръвни тестове за несъвместимост към храните, както и изготвяне на диетологични консултации към тях, включващи специфични за всеки пациент съвети.

 

Теста за несъвместимост на храните е един лесен и достъпен начин да се разбере кои храни може да усвоява даден организъм и кои не, кои са препоръчителните храни и кои трябва да се избягват.

 

Тестът е регистриран в FDA през 1989 г, като метод за бързо компютърно тестуване на пациента за физиологичните им реакции към хранителните вещества. Има за цел да открие присъствие на хранително-специфичния IgG, с който може да се различи истинска хранителна алергия от специфична чувствителност.

 

Изследват се повече от 240 храни, характерни за нашите географски ширини. Това са най-често използваните у нас продукти, включително алкохол и никотини. Много хора страдат от несъвместимост към някои храни, без да осъзнават това.

Теста е показан при наднорменото тегло, някои автоимунни заболявания, подуването на корема, запек или чести диарии, алергии, екземи, акне, мигрена, често боледуване, отпадналост или безсъние.

 

Широкото разпространение на хранителните алергии все повече се задълбочава. Все повече деца са засегнати и симптомите могат да бъдат тежки – включително затруднено дишане, анафилаксис и др.

Създадено е ново законодателство с цел страдащите от алергии да бъдат информирани за наличието на ключови алергени в храните. В ЕС Директиви 2003/89 & 2005/26 са в сила от ноември 2005 и изискват ясно указване върху етикета за наличието на конкретни хранителни алергени. Чрез кръвният теста могат да се определят индивидуалните ви несъвместимости към храните.

 

Генетични (ДНК) тестове

Дългогодишния опит на нашия специалист д-р Паскалева по програми Редукция даде възможност да се разгърне сектора Диетика и хранене към Спортсклиник Еуровита. Изготвят се индивидуални хранителни режими базирани на ДНК тестове – последната новост в здравословното и диетично хранене.

 

-      ДНК изследванията слагат край на диетите и налучкването в храненето. Дават информация кой е оптималният хранителен режим за даден човек.

-      Хранителен режим, съобразен с генома, може да доведе до 3 пъти повече свалени килограми.

-      Генома определя как се усвояват редица храни, витамини и други микронутриенти.

-      Дава информация за непоносимост към лактоза, глутен, как метаболизирате алкохол и кофеин.

-      Генетичните фактори определят между 50-70% от спортните успехи. ДНК изследванията за спорт показват какъв е атлетичния потенциал и рисковете от травми.

-      Информацията от генома помага за високоефективна превенция на множество сериозни заболявания.

-      Извършват се еднократно в живота - информацията важи за цял живот.

-      ДНК пробата се взима бързо, лесно и напълно безболезнено от устната кухина.

 

Генетични тестове за хранене, спорт и здраве

Генетичните тестове помагат да се елиминира процеса на налучкване в грижата за здравето, като по този начин се пести много време, средства и усилия. Те помогнат да се постигне по-бързо положителна промяна за здравето, възможни хранителни и спортни режими, лечебни протоколи и насоки за превенция на редица заболявания.

Генетичните тестове се извършват в партньорство с Re:Gena, DNA Life и сертифицирани лаборатории в Дания, САЩ, Канада и Германия. 

Те са иновативен и доказано работещ метод, който дава възможност да се открие индивидуалната генетична реакция на всеки човек към определен начин на живот, включващи режим на хранене, двигателна активност и необходимост от суплементиране. На база получените резултати се разработват персонализирани програми за превенция, хранене, тренировки и профилактика. Генетичните изследвания се правят еднократно в живота и дават непроменяема картина.

Към всяко генетично изследване има включена консултация от специалист по медицинска генетика и писмен анализ на резултата.

Fit passsport DNA Diet DNA Health DNA Sport