В Спортсклиник Еуровита стартира програма за “Персонализирано хранене” базирано на имунната реакция на пациент към различни хранителни антигени въз основа на количествени и качествени анализи.
“Персонализираното хранене” се изготвя нашият специалист Д-р Паскалева. Както и самото име подсказва персонално за даден пациент се изработва и следва програма на база различни тестове и техните оценки, фамилна обремененост, поведение и хранителни навици, емоционална нагласа, заетост и почивка.
Пациентите, които спазват Персонализираните режими имат много по-добри и трайни във времето резултати по отношение на теглото, чувстват се по-енергични, по-работоспособни, по-одухотворене, боледуват рядко и силно се привързват към новия си начин на живот, готови да го споделят с близки и приятели.
Изследват се нивата на IgG в U/ml, към различните антигени (хранителни вечества), класифицирани в 6 класа на непоносимост - от 0 (без непоносимост) до 6 (свръхвисока непоносимост). Тестовете се извършват от водеща немска лаборатория. Желателно е пациента да консумира повечето от храните, които са посочени в теста поне 2 седмици преди изследването.
Тестовете са различен брой храни: 24, 40 (за вегатарианци), 44 и 88 храни, като се ползва материала от венозна кръв. От по-долу посочените таблици се вижда, че се тестуват повече от посочения брой храни, тъй като некои с близка антигенна реакция са групирани. Към всеки тест може да бъде изследванo допълнително Candida albicans IgG.
Кръвен тест за непоносимост към 24 храни
|
Яйчен белтък |
Домат |
|
Краве мляко |
Чесън |
|
Треска |
Ягода |
|
Пшеница |
Соя |
|
Ръж |
Лещник |
|
Ечемик |
Фъстък |
|
Ориз |
Къри |
|
Портокал |
Черен пипер-зърна |
|
Банан |
Сусам |
|
Киви |
Хлебна мая |
|
Целина |
Свинско месо |
|
Морков |
Говеждо месо |
Кръвен тест за непоносимост към 40 храни – за вегетарианци
|
Яйце (цяло) |
Краве/козе/овче мляко; |
|
Йогурт |
Казеин |
|
Извара |
Келп |
|
Нори |
Уакаме |
|
Спирулина |
Хлорела |
|
Авокадо |
Броколи |
|
Карфиол |
Джинджифил |
|
Зеле (бяло и червено) |
Морков |
|
Целина |
Краставица |
|
Лук |
Праз-лук |
|
Спанак |
Картоф |
|
Пипер (зелен, червен , жълт) |
Червено цвекло |
|
Ябълка |
Круша |
|
Касис |
Банан |
|
Диня |
Пъпеш |
|
Маслина (червена и зелена) |
Портокал |
|
Грейпфрут |
Лимон |
|
Ягода |
Малина |
|
Боровинка |
Домат |
|
Киноа |
Чия (семена) |
|
Бадем |
Фъстък |
|
Кашу |
Грах |
|
Леща |
Нахут |
|
Ленено семе |
Хлебна мая |
|
Царевица |
Твърда пшеница |
|
Глутен |
Ръж |
|
Ечемик |
Овес |
|
Ориз |
Пшеница |
|
Мед |
Кръвен тест за непоносимост към 44 храни
|
Яйце – цяло |
Краве мляко |
|
Чесън |
Джинджифил |
|
Гъби |
Какао |
|
Хлебна мая |
Говеждо |
|
Пилешко |
Агнешко |
|
Свинско |
Сьомга, Пъстърва |
|
Скариди, Раци, Омари, Миди |
Риба Тон |
|
Треска, Писия |
Броколи |
|
Зеле – бяло, червено |
Морков |
|
Целина |
Краставица |
|
Праз – лук |
Пипер – зелен, червен, жълт |
|
Картоф |
Ябълка |
|
Касис |
Грейпфурт |
|
Диня, Пъпеш |
Маслини – черни, зелени |
|
Портокал, Лимон |
Ягоди |
|
Домати |
Бадеми |
|
Кашу |
Фъстъци |
|
Соя |
Грах, Леща, Бял и Зелен боб |
|
Лешници |
Царевица |
|
Твърда пшеница |
Глутен |
|
Овес |
Ръж |
|
Пшеница |
Ориз |
Кръвен тест за непоносимост към 88 храни
|
Агнешкo |
Говеждо |
Свинско |
|
Пилешко |
Пуешко |
Треска |
|
Пъстърва |
Сьомга |
Сардина |
|
Писия |
Риба тон |
Скарида |
|
Казеин |
Краве мляко |
Овче мляко |
|
Козе мляко |
Камембер |
Пармезан |
|
Рокфор |
Яйчен жълтък |
Яйчен белтък |
|
Ябълка |
Круша |
Череша |
|
Слива |
Грозде (бяло и червено) |
Ягода |
|
Малина |
Грейпфрут |
Портокал |
|
Лимон |
Ананас |
Банан |
|
Фурма |
Киви |
Манов пъпеш |
|
Манго |
Праскова |
Маслина (зелена и черна) |
|
Фенел (луковица) |
Краставица |
Зелена камба (сурова) |
|
Аспержи |
Спанак |
Дoмат |
|
Тиквички |
Морков |
Картоф |
|
Чесън |
Хрян |
Червени репички |
|
Целина |
Лук |
Фасул |
|
Бял боб |
Грах |
Леща |
|
Соя |
Гъби |
Карфиол |
|
Бяло зеле |
Босилек |
Къри |
|
Копър (подправка от сушени листа) |
Магданоз |
Мента |
|
Кимион |
Черен пипер(зърна) |
Мащерка |
|
Канела |
Кафе |
Какао |
|
Черен чай |
Хлебна мая |
Елда |
|
Просо |
Царевица |
Ориз |
|
Ръж |
Пшеница |
Горчица семена |
|
Сусам |
Фъстък |
Лешник |
|
Кокос |
Бадем |
Шам-фъстък |
|
Орех |
Материал е венозна кръв
Изследват се IgG U/ml Screeen nutritional
Лаборатория - Imunolab GmbH, Kassel Germany
Време за изработване – 7 дни