Персонализирано хранене” базирано на хранителна несъвместимост

В Спортсклиник Еуровита стартира програма за “Персонализирано хранене” базирано на имунната реакция на пациент към различни хранителни антигени въз основа на количествени и качествени анализи. 


“Персонализираното хранене” се изготвя нашият специалист Д-р Паскалева. Както и самото име подсказва персонално за даден пациент се изработва и следва програма на база различни тестове и техните оценки, фамилна обремененост, поведение и хранителни навици, емоционална нагласа, заетост и почивка.


Пациентите, които спазват Персонализираните режими имат много по-добри и трайни във времето резултати по отношение на теглото, чувстват се по-енергични, по-работоспособни, по-одухотворене, боледуват рядко и силно се привързват към новия си начин на живот, готови да го споделят с близки и приятели.


Изследват се нивата на IgG в U/ml, към различните антигени (хранителни вечества), класифицирани в 6 класа на непоносимост - от 0 (без непоносимост) до 6 (свръхвисока непоносимост). Тестовете се извършват от водеща немска лаборатория. Желателно е пациента да консумира повечето от храните, които са посочени в теста поне 2 седмици преди изследването.


Тестовете са различен брой храни: 24, 40 (за вегатарианци), 44 и 88 храни, като се ползва материала от венозна кръв. От по-долу посочените таблици се вижда, че се тестуват повече от посочения брой храни, тъй като некои с близка антигенна реакция са групирани. Към всеки тест може да бъде изследванo допълнително Candida albicans IgG.


Кръвен тест за непоносимост към 24 храни

Яйчен белтък

Домат

Краве мляко

Чесън

Треска

Ягода

Пшеница

Соя

Ръж

Лещник

Ечемик

Фъстък

Ориз

Къри

Портокал

Черен пипер-зърна

Банан

Сусам

Киви

Хлебна мая

Целина

Свинско месо

Морков

Говеждо месо


Кръвен тест за непоносимост към 40 храни – за вегетарианци

Яйце (цяло)

Краве/козе/овче мляко;

Йогурт

Казеин

Извара

Келп

Нори

Уакаме

Спирулина

Хлорела

Авокадо

Броколи

Карфиол

Джинджифил

Зеле (бяло и червено)

Морков

Целина

Краставица

Лук

Праз-лук

Спанак

Картоф

Пипер (зелен, червен , жълт)

Червено цвекло

Ябълка

Круша

Касис

Банан

Диня

Пъпеш

Маслина (червена и зелена)

Портокал

Грейпфрут

Лимон

Ягода

Малина

Боровинка

Домат

Киноа

Чия (семена)

Бадем

Фъстък

Кашу

Грах

Леща

Нахут

Ленено семе

Хлебна мая

Царевица

Твърда пшеница

Глутен

Ръж

Ечемик

Овес

Ориз

Пшеница

Мед

 


Кръвен тест за непоносимост към 44 храни

 

Яйце – цяло

Краве мляко

Чесън

Джинджифил

Гъби

Какао

Хлебна мая

Говеждо

Пилешко

Агнешко

Свинско

Сьомга, Пъстърва

Скариди, Раци, Омари, Миди

Риба Тон

Треска, Писия

Броколи

Зеле – бяло, червено

Морков

Целина

Краставица

Праз – лук

Пипер – зелен, червен, жълт

Картоф

Ябълка

Касис

Грейпфурт

Диня, Пъпеш

Маслини – черни, зелени

Портокал, Лимон

Ягоди

Домати

Бадеми

Кашу

Фъстъци

Соя

Грах, Леща, Бял и Зелен боб

Лешници

Царевица

Твърда пшеница

Глутен

Овес

Ръж

Пшеница

Ориз

 

Кръвен тест за непоносимост към 88 храни 


 

Агнешкo

Говеждо

Свинско

Пилешко

Пуешко

Треска

Пъстърва

Сьомга

Сардина

Писия

Риба тон

Скарида

Казеин

Краве мляко

Овче мляко

Козе мляко

Камембер

Пармезан

Рокфор

Яйчен жълтък

Яйчен белтък

Ябълка

Круша

Череша

Слива

Грозде (бяло и червено)

Ягода

Малина

Грейпфрут

Портокал

Лимон

Ананас

Банан

Фурма

Киви

Манов пъпеш

Манго

Праскова

Маслина (зелена и черна)

Фенел (луковица)

Краставица

Зелена камба (сурова)

Аспержи

Спанак

Дoмат

Тиквички

Морков

Картоф

Чесън

Хрян

Червени репички

Целина

Лук

Фасул

Бял боб

Грах

Леща

Соя

Гъби

Карфиол

Бяло зеле

Босилек

Къри

Копър (подправка от сушени листа)

Магданоз

Мента

Кимион

Черен пипер(зърна)

Мащерка

Канела

Кафе

Какао

Черен чай

Хлебна мая

Елда

Просо

Царевица

Ориз

Ръж

Пшеница

Горчица семена

Сусам

Фъстък

Лешник

Кокос

Бадем

Шам-фъстък

Орех

   


Материал е венозна кръв

Изследват се IgG U/ml Screeen nutritional
Лаборатория - Imunolab GmbH, Kassel Germany
Време за изработване – 7 дни