Националът на "сините" се връща чак за дербито

Националът на Левски Владимир Гаджев бе опериран успешно от доктор Иван Василев в клиника "Еуровита" в София. Халфът претърпя артроскопия на менискуса на лявото коляно, като бе извадена и малка част от хрущяла, който притесняваше играча. 25-годишният техничар близо час и половина бе на операционната маса, но още днес ще напусне болничното заведение.

Очаква се поне 10 дни футболистът с номер 45 да има пълна почивка, което значи, че няма да може да поднови индивидуални тренировки преди 11-12 април.

По първоначални данни Гаджев най-вероятно ще пропусне минимум пет мача на Левски. Той вече изпусна гостуването на Черно море (1:1) във Варна, а останалите са срещата-реванш с Литекс от четвъртфиналите за Купата на България в сряда, домакинството на Берое в неделя от "А" група, гостуването на Пирин (Гоце Делчев) на 10 април и столичното дерби с Локомотив (София) три дни по-късно. Наставникът Илиан Илиев се надява най-добрият му халф да е на линия за гостуването на Литекс в Ловеч за срещата между двата тима от първенство на 20-и април. Това обаче ще бъде много малко вероятно, научи Sportal.bg, като единственият твърд титуляр от "сините" в селекцията на Любослав Пенев най-рано ще се завърне в игра в края на месеца за дербито с ЦСКА на 27-и април.

Новината въобще не е радостна за Илиан Илиев, който много разчита на Гаджев, а сега ситуацията в тима е доста деликатна предвид факта, че и първият капитан Станислав Ангелов бе изваден от състава. Отборът се намира в мини криза, а от следващите мачове зависи бъдещето на отбора, който все още има теоретичен шанс за дубъл, въпреки че с играта, която показва, това е почти недостижимо.