Кръвен тест за хранителна несъвместимост

“И нека храната бъде вашето лекарство, а вашето лекарство – вашата храна” 
Хипократ


Когато става дума за правилно хранене, няма „Ще започна от утре”.
Утре вече е болестта, утре вече е късно !


Кръвният тест за несъвместимост към храните е един лесен и достъпен начин да разберем кои храни може да усвоява нашия организъм и кои не, кои са препоръчителните храни и кои трябва да избягваме?
Широкото разпространение на хранителните алергии продължава. Все повече деца са засегнати и симптомите могат да бъдат тежки – включително затруднено дишане, анафилаксис и др. Създадено е ново законодателство с цел страдащите от алергии да бъдат информирани за наличието на ключови алергени в храните. В ЕС Директиви 2003/89 & 2005/26 са в сила от ноември 2005 и изискват ясно указване върху етикета за наличието на конкретни хранителни алергени.
Един достъпен и приятен начин за пречистване на организма от токсините, за отслабване без диети, за подобряване на жизнената енергия, за тонус, младост и красота....

Защото изглеждаме така както се храним !

Много хора страдат от несъвместимост към някои храни, без да осъзнават това. Забелязваме наднорменото тегло, подуването на корема, запек или чести диарии, алергии, екземи, мигрена, често боледуване или безсъние.... Всъщност това са сигналите, които ни изпраща нашето тяло именно поради приемането на храни, които не можем да усвояваме!

Когато се направи кръвният тест за хранителна несъвместимост и максимално се избягват “лошите” храни за определен период от време, тези симптоми постепинно намаляват и изчезват. Излишните килограми се стопяват, тена на кожата се избистря, чувствате се по-жизнени и енергични, сънят се подобрява.

Тестът за несъвместимост на храните намира своето приложение и при редица хронични заболявания, дисфункции на различни органи и системи, като елемент на тяхното лечение.

Ето и отговорите на някои от най-често задаваните въпроси:

• Как се извършва теста? – Нужнa e само капка периферна кръв и след 48 часа вашият резултат е готов. Отнема точно 2 минути.

• Колко храни се изследват? – Заложени са повече от 240 храни, характерни за нашите географски ширини. Това са най-често използваните у нас продукти.

• Давате ли насоки за хранене? – Разбира се! Тава е част от нашата мисия! Дават се напътствия за начина на приложение на резултатите и изпълнение на теста, изготвят се хранителни режими с разрешените храни.

• Колко групи храни се изследват с този тест? – Хранителните продукти са разделени на няколко панела : мляко и млечни продукти, меса, риби и морски продукти, плодове, зеленчуци, брашна, варива, кълнове, подправки, ядки, алкохол и напитки, никотин и тютюневи изделия.

• Вреден ли е теста? – Категорично НЕ! Теста за хранителна несъвместимост може да се прави на деца и възрастни, както и на бременни жени и няма никакви противопоказания.

• Колко често може да се прави теста? – Тъй като част от храните може да са несъвместими с нас, поради прекомерната им консумация и пренасищане на организма, а не защото сме носители на антитела срещу тях е добре тестът да се прави на 6 месеца. Но не по-често – просто не е необходимо – излишни разходи !

• Теста подходящ ли е за деца? – Да! Теста може да се прилага и на деца над 6 год., както и на възрастни хора, без ограничение!

• Колко достоверен е теста? – Изключително точен и прецизен. Има покриване в 95-97 % с резултатите от кръвния тест за антигенна несъвместимост.

• Как и къде можем да намираме подходящите за нас храни? - Предлагаме подробна информация къде могат да се намерят подходящите храни и храните заместители, както и как да се приготвят.

• Къде мога да си направя теста? – тук на място в Спортсклиник “Еуровита”

Тестът е регистриран в FDA през 1989 г, като метод за бързо компютърно тестуване на пациента за физиологичните им реакции към хранителните вещества. Има за цел да открие присъствие на хранително-специфичния IgG, с който може да се различи истинска хранителна алергия от специфична чувствителност.

 

“Природата е лекарят на всички болести”
Хипократ