Годишната конференция за 2016 г. на Isokinetic Group се проведе в Лондон

От 9 до 11 април 2016 г. в Лондон се проведе XXV-та юбилейна годишна конференция на Isokinetic Group, най- мощната световна организация в сферата на спортната и особено футболна медицина. Както всяка година Спортсклиник Еуровита бе представена от д-р Бисер Бочев.

Срещите на Isokinetic Group са събитието, в което участват всички световни лидери в спортната медицина като д-р Ханс-Вилем Мюлер-Волфарт, д-р Мишел Д'Ог - шеф на медицинските комисии на ФИФА и УЕФА, проф. Иржи Дворжак - ФИФА, проф. Ян Екстранд, д-р Питър Брюкнер, д-р Ева Карнейро, проф. Фреди Фу, проф. Филип Нере, проф. Ефраим Крамер, д-р Улрике Мушавек и др., мнозинството от клубните лекари на големите футболни отбори в Европа и Америка. Участниците тази година бяха над 2100 от 117 държави.

Мотото на 2016 г. е RETURN TO PLAY и през призмата на комплексния мултидисциплинарен подход се дискутираха всички медицински аспекти на "връщането на терена" на състезателите след травми или заболявания.

Д-р Бисер Бочев с Д-р Стефано Дела Вила, президент на Isokinetic Group.

В рамките на конференцията се проведе и регулярното събрание на сертифицираните от ФИФА - FIFA Medical Centres of Excellence, на което бяха промотирани новите програми на ФИФА като FIFA Diploma of football medicine, която дава възможност на всички заинтересовани в модулна система безплатно и дистанционно да се обучат и да получат ФИФА диплома по футболна медицина. Други важни програми са FIFA 11+ , система за загрявка преди тренировки, която допринася за намаляване на мускулните травми с до 50%, както и CPR11, разработена и като мобилно приложение, която третира алгоритъмът от стъпки при колапс на състезател на терена и съмнение за внезапен сърдечен арест. Програмите са лесно достъпни и изпълними с изключителен полезен ефект.

Следващата годишна конференция на Isokinetic ще се проведе през май, 2017 г. в Барселона с мото Future of the Football Medicine.
От създаването си през 2011г. Спортсклиник Еуровита е неизменен участник в конференциите на Isokinetic Group. Натрупаните опит, знания и контакти са изключително полезни в ежедневната ни работа. Наша цел е да разпространяваме непрекъснато добрите практики в спортната медицина и всеки заинтересован е добре дошъл в Спортсклиник Еуровита.