FIFA приветства Спортсклиник Eurovita в престижното семейство FIFA Medical Centres of Excellence

Спортсклиник „Еуровита” и Специализирана болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна медицина "Проф. Д-р Димитър Шойлев" получиха най-голямото признание в света на спортната медицина. Двата медицински центъра станаха членове на FIFA Medical Centres of Excellence. Акредитацията се състоя на официална церемония на 28 октомври в София, в присъствието на председателя на медицинската комисия към ФИФА д-р Мишел Д’Ог.

 

Спортсклиник „Еуровита” и СБАЛТОСМ "Проф. Д-р Димитър Шойлев" са единствените на Балканите с акредитация от FIFA. Медицинските заведения кандидатстваха за членство в началото на годината и след строга проверка на структурата, медицинската практика, екипа от специалисти и научно-изследователската и обучаваща дейност, получиха акредитация.

Усилията на директорите на клиниките - д-р Иван Василев, д-р Бисер Бочев и д-р Георги Дамянов бяха подкрепени и от президента на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, като признание за дългогодишното партньорство между здравните заведения и футболната федерация.

„За нас и нашите екипи това е изключително предизвикателство, защото оттук насетне трябва да бъдем още по-взискателни и строги със самите себе си” заяви д-р Василев, директор на спортсклиник „Еуровита”.

FIFA Medical Centres of Excellence е световна организация на най-елитните медицински центрове за спортна медицина и към момента в нея членуват 33 клиники от цял свят. FIFA акредитира само центрове, които са доказали своето лидерство в спортната и в частност - футболната медицина.

 

С включването на „Еуровита” и СБАЛТОСМ "Проф. Д-р Димитър Шойлев" към медицинските звена на FIFA пред България се откриват нови перспективи в областта на спортната медицина

 

Повече за това престижно признание и снимки от събитието можете да намерите ТУК.