Екипът на Спортсклиник Еуровита взе участие в XXX Isokinetic Medical Group Conference

Отмина и тазгодишната конференция на ISOKINETIC GROUP в Лондон. Тридесета юбилейна, този път под мотото The Pursuit of Excellence . Над 3000 професионалисти и всички значими лидери в световната футболната медицина и в спортната ортопедия участваха с постери, презентации, дискусии и дебати по всички важни теми. България по традиция бе представена от екип на Спортсклиник Еуровита- Д-р Силвия Паскалева, Д-р Николай Филипов, дебютантът Д-р Виктор Точков, както и Д-р Бисер Бочев.  (Снимка 1)С голяма радост приветствахме и Д-р Здравко Тарълов, лекар на Националния отбор по футбол, а също физиотерапевтите Никола Бояджиев от Физио.БГ и Георги Иванов от Пловдив.

Една от основните теми на конференцията бе комуникацията във всичките и футболно медицински аспекти. Комуникацията вътре във медицинските екипи, между медиците и състезателите, между медицинския екип и треньорите са ключови за успешното възстановяване и връщане на терена на контузен състезател.

Голям интерес предизвикаха визионерските презентации за стратегиите в лечението и бъдещето на мекотъканните травми на колянната става на Проф. Фолкър Мусал от университета в Питсбърг, Пенсилвания и на Проф. Бърт Р. Манделбаум от Санта Моника, Калифорния- дългогодишен доктор на американския Национален отбор по футбол. Ясно пролича влиянието и почитта към делото на легендарния Проф. Фреди Фу.

Сериозно внимание бе отделено, естествено, и на ключовите теми за лечението на мускулните травми във футбола и времето, необходимо за връщане на терена, стратегиите в мониторинга и лечението на травми на глава, както и поведението при сърдечно-съдови страдания, вкл. внезапната сърдечна смърт.

Спортсклиник Еуровита се представи в научната програма на конференцията с постери. (Снимка 3

В кулоарите проведохме много искрени срещи с приятели, като Барон Мишел Д‘Ог, Проф. Ян Екстранд, Стефано Дела Вила, Фабрицио Тенконе и много други. Особено приятна бе срещата с Д-р Ева Карнейро, нашумяла с годините и във ФК Челси. (Снимка 2)

Д-р Бисер Бочев обсъди с Алексия Сотирополу скорошното откриване на Isokinetic Centre в Атина, Гърция под нейно ръководство и възможностите за колаборация със Спортсклиник Еуровита.

Много интересен разговор проведе и Д-р Силвия Паскалева с Д-р Емма Тестър, главен нутриционист на ФК Тотнъм, Англия на тема имплементирането на нутригенетиката в индивидуаното меню на футболистите.

Екипът на Спортсклиник Еуровита приключи участието си с обогатени познания и умения, и удовлетворение от видяното.

Отсега сме в очакване на Isokinetic Conference- Bridging Science and Practice, Madrid 2024.