Неоперативно лечение на цикатрикси и белези

В клиника Еуровита стартира програма за неоперативно лечение на цикатрикси и белези от различно естество – постоперативни, вкл. и след секцио, стрии, акне, изгаряния и др. Физиологичното и ефективно третиране на белезите става чрез инжекционен колаген Guna MD Tissue непосредствено в самия цикатрикс, което осигурява незабавен ефект още след първата процедура.

 

Всеки се е сблъсквал с неприятния козметичен дефект – белезите. Дори след съвсем леки наранявания остават следи по кожата. Дълбоки могат да бъдат белезите от изгаряния, порязвания, акне, различни оперативни интервенции. Това неминуемо се отразява върху самочувствието и дори може да стане причина за социална изолация на хората, пострадали при злополуки или претърпяли тежки операции.

 

Белегът (цикатриксът) се образува от съединителна тъкан като отговор на някаква повреда (своеобразна "кръпка"от колаген върху кожата). Всъщност тук не можем да говорим за болестно състояние, защото белезите са естествена защитна реакция на организма. Това е здрава кожа, но с намалени функционални свойства – няма мастни жлези, нито космени фоликули. Тъй като областта е по-чувствителна към ултравиолетовите лъчи, тя се различава в цвета си от нормалната тъкан.

 

За коригиране на неестетичните дефекти се прилагат различни методи и средства, често пъти с не до там удовлетворителни резултати.
Нашият опит показа завидно добри резултати при приложение на Guna MD Tissue инжектиран директно в цикатрикса при което механично се реструктурират тъканите и изглаждат белега. Той става по-мек, по-равен, избледнява и намалява обема си. Терапията с ампули колаген Guna MD Tissue е един нов физиологичен подход при лечението на тези проблеми.