Д-р Бисер Бочев

ортопедия и травматология
спортна медицина

Д-р Бисер Бочев е с над 25 годишен опит по Ортопедия и Травматология, с интереси в областта на Спортната  ортопедия, Артроскопската травматология и лечение и превенция на спортните травми. Работи основно мекотъканни увреди на ставите, както и спортни травми.

От близо 20 години Д-р Бочев работи активно и във футболната медицина. В различни периоди от кариерата си е лекар на ЦСКА, Славия и Левски. От 2005 г. до момента е работил и в различни възрасти на Националните юношески отбори на България по футбол, Младежкия Национален отбор U21, а от 2012 г. в продължение на 10 години е лекар на Представителния мъжки отбор по футбол. Редовен участник в най- големите и престижни световни форуми по футболна медицина. Ползва се с добра репутация в средите на спортните доктори в Европа и е разпознаваемото лице на България. През 2022 г. името на Д-р Бочев нашумя около инцидента с националите в Грузия, тежката травма на Тодор Неделев и успешното му връщане към живота и футбола.

Д-р Бочев има признати специалности по Ортопедия и Травматология, както и по Спортна медицина, издадени от Медицинския Университет в София. Има множество специализации в България и чужбина.  Сертифициран инструктор на УЕФА по футболна медицина.

От 2011 г. работи в Спортсклиник Еуровита, София, като от 2014 г. е управител на болницата.

От 2017 г. Д-р Бисер Бочев е член на Медицинската Комисия на УЕФА, като вече втори мандат участва активно в разработката на медицинските политики на Европейската футболна централа.