Терапевтична стоматология

Терапевтична стоматология

Профилактика и лечение на кариес

Кариесът е заболяване на твърдите зъбни тъкани, което води до тяхното разрушаване. Това е най-често срещаният дентален проблем, който засяга 95% от хората. Резултатът е от едновременното и взаимозависимото действие на много фактори – устна хигиена, хранителна диета, вредни навици, структура на емайла и много други фактори. В началния стадий кариесът се развива без болка. В напреднала фаза обаче се усеща болка в зъба при химични и физични дразнения (топло, студено, сладко и др.). Лечението се състои в поставяне на пломба от биосъвместими материали след предварително почистване.

Профилактичен преглед се прави на всеки 6 месеца, като освен преглед за кариеси и цялостно състояние на устната кухина, почистването на зъбния камък и полиране на зъбите на шест месеца също е препоръчително.

 

Ендодонтско лечение

Ендодонтията е дял на денталната медицина, който се занимава с премахване на пулпата на зъба (кръвоносните съдове и нерви) и окончателно затваряне на канала. Когато един зъб е инфектиран, пулпата трябва да бъде премахната, кореновите канали почистени, дезинфекцирани и след това запълнени с постоянен коренов пълнеж. Използва се механизирано ендодонтско лечение, което осигурява най-оптимално запълване на кореновите канали и предотвратява появата на грануломи в последствие.

 

 

 

В Евровита – Дентал ще Ви предложим съвременна и щадяща дентална терапия, която отговаря на Вашите високи очаквания.

 

За планиране на консултация или дентална процедура: 02 444 44 24