ОВЛАДЕЙТЕ УМА СИ! GLAD-X – Транскраниална магнитна стимулация. 

ОВЛАДЕЙТЕ УМА СИ! GLAD-X – Транскраниална магнитна стимулация. 

Kатализатор ли е пандемията за психическите проблеми? 

Многобройни проучвания показват, че повече от 40% от хората изпитват страхове и тревоги заради пандемията, както страх от заболяване и последствията свързани с него, така и страх за бъдещето - работа, семейство, липсата на социална близост с приятелите.

Депресията, безсънието, страховата невроза, паник атаките са само част от дългосрочните последици, с които се борят хората, боледували от  COVID-19/пост-ковид синдром/. Всеки пети, прекарал болестта, може да развие психично заболяване, сочи ново изследване.

 

За справяне с тези проблеми, в Спортсклиник Еуровита, прилагаме успешно репетитивна транскраниална магнитна стимулация (rTMS, рТМС). Това е неинвазивна процедура, която доставя магнитен импулс, стимулиращ нервните клетки в областта на мозъка, участващи в контрола на настроението и депресията. 

Репетитивната транскраниална магнитна стимулация (rTMS, рТМС) е иновативно, напълно безопасно и финансово изгодно лечение.

Трансканиалната магнитна стимулация се намесва в мощния потенциал на мозъка за функционална реорганизация и предлага нова надежда за създаване на трайни промени, които да позволят възстановяването на връзките на мозъчната система.

 

Методът за транскраниална магнитна стимулация e разработен в Германия от Dr.med. Oliver Seeman.