Физиотерапия и диетика

Физиотерапия и диетика

 

Секторът по физиотерапия и естетична медицина към МДЦ Еуровита се ръководи от д-р Силвия Паскалева.

Дълбоките познания и опита в терапевтичното действие на различни физикални фактори и методи, както й премерената здравословна промяна в начина на живот на пациента, свързана с  храненето и движението, са само част от уменията на д-р Паскалева, които обогатиха спектъра на дейност на центъра.

Центърът разполага с най-съвременната апаратура за лечение на травми на опорно-двигателния апарат, посредством единствения в България HIL лазер, фокусиращ и радиален Shock Wave и много други, доказали своята ефективност неинвазивни методи.

Задачата, която си поставяме, е чрез физиологично-регулативните принципи за лечение на болката и регенерацията на организма да доведем до по-бързото и ефективно лечение на нашите пациенти.

 

Shock Wave
Ударновълновата терапия е нова техника в лечението на заболявания като "тенис лакът", "коляно на скачач", калцификация на раменни сухожилия (болки в рамото) и болки в ахилеса. С този тип терапия се третират състояния, при които конвенционалната физиотерапия не е ефективна. По време на терапията акустична вълна с висока честота взаимодейства с тъканите на тялото. Това води до множество полезни ефекти, като подобряване на неоваскуларизацията, прекратяване на хронично възпаление, стимулиране на колагена и разграждане на калциеви отлагания.

 

Предимства на ударновълновата терапия:

  • Клинични изследвания сочат над 75% успеваемост
  • Бързо успокоява болката и възвръща подвижността - неинвазивно решение при хронични болки в рамото, гърба, петата, коляното или лакътя
  • Ударновълновата терапия е нова технология с доказан лечебен ефект
  • Без упойка или други лекарства
  • Без странични ефекти
  • Основни области на приложение: ортопедия, рехабилитация и спортна медицина