Естетична /Ортопедична стоматология

Естетична /Ортопедична стоматология

Eстетичната дентална медицина има за своя мисия да подобрява не само външния вид, но и функцията на зъбите, венците и захапката. Естетиката се постига най-вече чрез желана промяна на цвета, позицията, формата, размера, подравняването и цялостния изглед на усмивката.

 

В Евровита – Дентал извършваме пълния спектър на естетични и ортопедични дентални процедури.

 

 

Избелване на зъби

1. Контролирано професионално избелване на зъби в зъболекарски кабинет, което  се извършва при условия, даващи възможност за безопасно, контролирано, безболезнено използване на относително висока концентрация на избелващ гел: от 8 до 14 тона по-бели зъби в рамките на 1-2 посещения.

2. Домашна иновативна система за избелване на зъби в домашни условия, компактна и лесна за употреба, удобна и клинично доказана.

 

Фасети

Порцелановите фасети Ви осигуряват перфектна усмивка чрез прикриване на петна, скриване на пукнатини, коригиране на отклонения в положението на зъба и формата, както и създаването на хармония. Напълно безболезнена процедура, която в рамките на 2 процедури променя изцяло вашата усмивка.

 

Естетични зъбни коронки

Циркониевите коронки са едно от най-трайните и естетични възстановявания от всички керамични конструкции. Натуралeн и биосъвместим, този материал представлява голяма еволюция в стоматологията: прозрачност, близка до тази на естествените зъби, отлична здравина и висока устойчивост.

 

Обикновени зъбни коронки/мост

Работим с най-съвременните и световно доказани материали за порцеланови и металокерамични коронки и мостове. Короните не са решение само за разрушени зъби, но и за подобряване на външния вид на зъбите и линията на усмивката в рамките само на 2 посещения.

 

Поставяне на зъбни украшения

 

Директно възстановяване на фронтални зъби с фотокомпозит

 

Ортодония

 

  • Предотвратяване на зъбно-челюстните деформации с методите на общата ортодонтска практика - брекети, миотерапия, предотвратяване на вредните навици
  • Комплекс от лечебни методи на световно ниво – конвенционални брекети, лингвални брекети,естетични брекети, силиконови апарати, шини.

 

В България най-често срещаните брекети в момента са конвенционалните, които са изработени от метал. Те са най-здрави и осигуряват сигурно и нормално функциониране на зъбно-челюстния апарат.

Лингвалните брекети също са метални. Те обаче се закрепват по вътрешната повърхност на зъбите и това ги прави напълно незабележими.

Последно време се предпочитат т.нар. естетични брекети, които са бели (или с цвета на зъбите). Въпреки че са от външната страна на зъбите, те почти не се забелязват. Могат да бъдат изработени от пластмаса, керамика, от композитен материал, от кополимер и т.н., което определя и разликата в качеството и в цената им. Естетичните брекети все пак имат повече естетическа функция и крият известни рискове. Керамиката например, макар и устойчива като цвят, е доста крехка и чуплива като материал. За разлика от керамичните брекети пластмасовите са по-меки и няма риск за зъбите, но пък те бързо променят цвета си. От естетичните брекети широко разпространени в момента са кополимерните, които успешно комбинират качествата на керамиката и пластмасата, съчетавайки в едно здравина и естетика.

 

Все по-честото търсене и предпочитане на естетичните брекети донякъде определя и тенденциите в развитието на ортодонтското лечение. Последните тенденции и разработки в ортодонтията са насочени към т.нар. „невидими брекети”. За разлика от конвенционалните брекети те подреждат зъбите чрез серия от последователни прозрачни плаки, които се „обличат” върху зъбите и се носят постоянно. Плаките са направени така, че да преместват зъбите стъпка по стъпка към желаната позиция. За всяка стъпка се изработва отделна отливка, изработена индивидуално за пациента. Всяка отливка се носи определено време, след което се сменя с друга. Планирането на всяка отделна стъпка става чрез специална компютърна програма, а изработването на всяка отливка е свързано със сложна лабораторна техника. Софтуерният продукт на този модел на лечение е доста скъп, оттук цената на „невидимите брекети”е значително по-висока от цениюата на обикновените. Въпреки това през последните години пациентите в САЩ и Европа все по-често избират този естетичен начин на решение на ортодонтските си проблеми.          

 

В Евровита – Дентал предлагаме цялостни ортодонтски решения с подходящите за Вас брекети, както и широка гама съвременни естетични процедури за Вашата блестяща усмивка.

 

За планиране на консултация или дентална процедура: 02 444 44 24