Естетична медицина

Естетична медицина

Нашите специалисти имат голям опит в областта на неоперативното възстановяване и моделиране на лицето и тялото. Те използват най-съвременни методи и апаратура за диагностика и лечение, имащи за цел да подобрят начина на живот и самочуствието на нашите пациенти. Стремежът на целия екип е да задоволи системното търсене на такова лечение и да прилага новостите в съвременната медицина чрез аналитични подходи.

 

PRP лифтинг
 

 

При мезотерапия с PRP или  плазмолифт  в повърхностните слоеве на кожата се инжектира плазма – продукт, получен от собствената, предварително обработена кръв. За осъществяване на процедурата се взима малко количество венозна кръв от пациента  и се центрофугира,  за да се отделят  кръвните клетки. Полученият продукт е плазма,  която е  богата на тромбоцити, известна като PRP – platelets reach plasma – богата на тромбоцити плазма.
Инжектирането на PRP плазма в повърхностните слоеве на кожата води до освобождаване  от тромбоцитите на вещества с активен биологичен ефект, наречени, "растежни фактори" (EGF, PDGF, TBG, IGF, KGF, VEGF).
Тези вещества активират клетките на кожата, които образуван колаген и еластин.  В резултат се засилва образуването на нови  колагенни и еластични влакна и хиалуронова киселина. Така се коригират видимите белези на стареене на кожата – отпускане, намален тургор и бръчки, а кожата става по-плътна, еластична и стегната.
Благодарение на процедурата се активира и процес на образуване на нови кръвоносни съдове в кожата, което подобрява кожната микроциркулация. Ефекта е изравняване на тена, видимо освежаване на кожата, намаляване подпухването около очите и тъмните петна.

 

Плазмолифт се прилага за:

 • Корекция на видими линии и фини бръчки около очи, уста, шия, деколте и ръце;
 • Стягане на кожата на лицето – намаляване на отпускането, подобряване на тонуса и текстурата;
 • Намаляване на тъмни кръгове и торбички около очите;
 • Лечение на някои форми на косопад;

 

В кои случаи е подходящ плазмолифт?
Плазмолифта е подходящ за хора от всички възрастови групи, при които се установяват белези на "стареене" на кожата.
Ефектът на процедурата върху кожата варира в зависимост от възрастта и начина на живот на пациента. При по-млада кожа се постига цялостно освежаване и тонизиране, както и намаляване на фините линии и бръчки около очите. При настъпило по-значително стареене, в резултат на процедурата, намаляват видимите бръчки по цялата третирана кожна повърхност, кожата става видимо по-стегната и ревитализирана.
Процедурата е подходяща при хора, които страдат от алергии и не могат, или не искат да прилагат върху кожата си вещества получени по синтетичен път.
Плазмолифтът е отличен избор за хора, които търсят естествени начини за подмладяване.


Резултати
За постигане на оптимални резултати е необходимо да се направят три поредни терапии през интервал 4-6 седмици.

 

Първите резултати се наблюдават до 3-4 седмици след първата процедура, а промените на кожата стават все по-видими през следващите месеци.
Настъпващите промени са: видимо по-стегната кожа, по-сияйна и свежа, като най-значими са промените в зоната около очите, тъмните кръгове намаляват.
За поддържане на ефекта е желателно осъществяването на поддържащи процедура през 6-12 месеца.  

 

Предимства на плазмотерапията:

 • Автоложна - инжектирания продукт е извлечен от собствения организъм;
 • Без риск от алергия;
 • Без риск от отхвърляне;
 • Без известни странични ефекти във времето;
 • Дълготраен ефект;

 

Противопоказания:

 • Кръвни заболявания - тромбоцитопения, анемия, хипофибриногенемия;
 • Лечение с антикоагуланти – лекарства за намаляване на съсирването на кръвта;
 • Инфекциозни заболявания;
 • Лечение с кортикостероиди;
 • Злокачествени заболявания;

 

Странични ефекти и усложнения:

 • Отоци;
 • Кръвонасядания;
 • Асиметрия;
 • Парестезии;
 • Инфекция;

 

Всички изброени усложнения са бързопреходни и/или изключително редки.
Мезотерапия на лице с плазма  (около 15 мл.)
Мезотерапията с плазма е отличен избор при всяка възраст. Използва се както за превенция на отпускането на кожата, така и за стягане и изглаждане на кожата на лицето, шията, деколтето и гърба на ръцете. Плазмата, която се извлича от собствената кръв е богата на растежни фактори, които подобряват кръвоснабдяването и повишават образуването на собствен колаген в третираната зона. За дълготраен ефект е необходим курс от 3 процедури за период от 3 месеца (една процедура месечно) и поддържане по една процедура на 6 - 12 месеца.
Основна терапия – 3 процедури (по 1 месечно), поддържаща терапия  –
по 1 процедура на 6 -12 месеца.
 

Мезотерапия с ампули колаген

 

Как физиологично да намалим локалните натрупвания и целулита по тялото?
Как да постигнем силуета който желаем?
Как да се избавим от признаците на стареене – бръчки и отпусната кожа?

Колагенът е най-широко разпространения структурен протеин в тялото ( близо 74%) и това определя неговата значимост за поддържащите функции и добрия вид на кожата. Отслабването, разкъсването и интоксикацията на колагановата биорешетка са основна причина за отпускането и стареенето й. С напредване на възрастта вредните слънчеви лъчи, лошата хидратация, замърсяванията и натрупването на свободни радикали, колагеновите фибри се износват, редуцират и деформират колагеновата решетка – природната опорна биомрежа, която придава контура, стегнатостта и тонуса на кожата.

Ампулите колаген Guna MD – Tissue и Guna MD – Matrix поддържат и възстановяват колагеновите фибри и стимулират образуването на собствен колаген. Укрепвайки и активирайки колагена в екстрацелуларния матрикс се постига намаляване на Локалните мазнини и Целулита (Local Adiposity & Cellulite), както и намаляване на бръчките, освежаване и тонизиране на кожата, забавяне процесите на стареене.

 

Само с няколко апликации постигаме намаляване на обиколките, премахване на локалните натрупвания, изглаждане на портокаловата кожа, увеличаване на еластичността й, заличаване на бръчките и предотвратяване появата на нови.

 

Мезотерапията с колаген Guna MD – Tissue и Guna MD – Matrix, физиологично и без нежелани реакции връща младостта на кожата, поддържа колагеновите фибри и намалява свободните радикали.

 

Какво се постига с колагеновата мезотерапия?

 • Освежаване, тонизиране и хидратиране на кожата
 • Намаляване на бръчките
 • Забавяне появата на нови
 • Намаляване на целулита
 • Изглаждане на портокаловата кожа
 • Намаляване на мастните натрупвания

Мезотерапията с колаген е изключително ефективна, с много добра поносимост, без алергични реакции, изцяло с природен произход.

 

НЕОПЕРАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА ЦИКАТРИКСИ И БЕЛЕЗИ

Белезите – проблем с възможност за решение

 

В клиника Еуровита стартира програма за неоперативно лечение на цикатрикси и белези от различно естество – постоперативни, вкл. и след секцио, стрии, акне, изгаряния и др. Физиологичното и ефективно третиране на белезите става чрез инжекционен колаген Guna MD Tissue непосредствено в самия цикатрикс, което осигурява незабавен ефект още след първата процедура.

 

Всеки се е сблъсквал с неприятния козметичен дефект – белезите. Дори след съвсем леки наранявания остават следи по кожата. Дълбоки могат да бъдат белезите от изгаряния, порязвания, акне, различни оперативни интервенции. Това неминуемо се отразява върху самочувствието и дори може да стане причина за социална изолация на хората, пострадали при злополуки или претърпяли тежки операции.

 

Белегът (цикатриксът) се образува от съединителна тъкан като отговор на някаква повреда (своеобразна "кръпка"от колаген върху кожата). Всъщност тук не можем да говорим за болестно състояние, защото белезите са естествена защитна реакция на организма. Това е здрава кожа, но с намалени функционални свойства – няма мастни жлези, нито космени фоликули. Тъй като областта е по-чувствителна към ултравиолетовите лъчи, тя се различава в цвета си от нормалната тъкан.

За коригиране на неестетичните дефекти се прилагат различни методи и средства, често пъти с не до там удовлетворителни резултати.
Нашият опит показа завидно добри резултати при приложение на Guna MD Tissue инжектиран директно в цикатрикса при което механично се реструктурират тъканите и изглаждат белега. Той става по-мек, по-равен, избледнява и намалява обема си. Терапията с ампули колаген Guna MD Tissue е един нов физиологичен подход при лечението на тези проблеми.

 

    

 

Инжекционният колаген GUNA MD-Tissue физиологично и ефективно третира белези от постоперативни рани, акне, стрии, изгаряния

 

GUNA MD-Tissue ще намали обема на белега, ще го омекоти и ще промени интензивността на цвета му – ще го направи незабележим за Вас и за околните!